VER_HF
Всеукраїнський екологічний рух * Всеукраїнський екологічний рух * Всеукраїнський екологічний рух
Меню сайту


Форма входу



Сайти ХФ

Часопис Промінь Просвіти

 ПРОСВІТА - КРИВИЙ РІГ



Пошук


Календар
«  Вересень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930


Архів записів


Організації ХФ


Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


· RSS20.04.2024, 10:12
Головна » 2012 » Вересень » 16 » Відкрите звернення ХОГО «Зелений фронт» до керівництва ВЕР «Хортицький форум»
Відкрите звернення ХОГО «Зелений фронт» до керівництва ВЕР «Хортицький форум»
18:07
Відкрите звернення
ХОГО «Зелений фронт»

до керівництва ВЕР «Хортицький форум»



Шановні панове! Сьогодні наша громадська організація опинилася в тупиковому стані відразу по декількох напрямках своєї діяльності через брак юридичної інформації та кваліфікованих юристів у своєму складі. Одночасно нам відомо, що до складу ВЕР «Хортицький форум» входять потужні екологічно-юридичні організації. Згідно з «Етичними принципами» Хортицького форуму ми просимо підтримки від цих організацій та/або їхніх окремих представників по наступних напрямках нашої діяльності:

1. Захист Харківського лісопарку.

А). Оскарження неправдивих, неповних, а часом і відверто брехливих відповідей офіційних структур на наші інформаційні запити, скарги, повідомлення про злочини, тощо.

Б). Оскарження постанов про відмову у порушенні кримінальних справ щодо незаконної вирубки дерев та надання приватним або юридичним особам земельних ділянок.

В). Складання позовних заяв до суду щодо незаконного відчуження земельних ділянок.

Г). Складання апеляційних позовних заяв щодо незаконного відчуження земельних ділянок на справах, програних на етапі першої інстанції.

Ґ). Складання касаційних позовних заяв.

Д). Оскарження бездіяльності органів влади та місцевого самоврядування щодо охорони видів, занесених до Червоної книги України.



2. Захист Центрального Парку культури та відпочинку ім. Горького.

А). Бездіяльність органів міліції та прокуратури щодо розслідування незаконних вирубок дерев, побиття активістів, тощо.

Б). Неналежні відповіді на запити/скарги/звернення.

В). Ненадання відповідей у встановлений законом термін.

Г). Неналежний підрахунок збитків (та кількості зрубаних дерев) при реагування на заяви на незаконні вирубки дерев.

3. Вирубки зелених зон у місті Харкові

А). Повне або часткове ігнорування вимог Постанови 1045 КабМіну України, інших нормативних актів.

Б). Використання деревини як сировини, її видобуток в межах міста. Ігнорування міліцією конкретних фактів (заяв про лісозаготівлю на вулицях, місця її обробки та продажу/використання).

В). Випадку захисту незаконних порубників співробітниками міліції. Випадки затримання активістів-природоохоронців працівниками міліції на незаконних рубках.



4. Крадіжки чорнозему

А). У «Зеленого фронту» накоплені звернення у усі без винятку правоохоронні та власні структури України від районного до державного рівня. Нам вдалося добитися порушення 6 кримінальних справ в минулому році. Однак цього року прокуратура заявила, що не змогла знайти винних. Хоча разом з заявами про злочини нашими активістами було передано безліч матеріалів: номера машин значної частини порушників, їхні прізвища, імена, по батькові та місця проживання, встановлені законними, припустимими для громадських організацій та журналістів методами. Цього року нами було затримано три «КАМАЗи» чорнозему, але міліція «встановила», що це… гній. Перевірка громадськими активістами виявила брехливість цього пояснення. Ми сподіваємось, що допомога фахового юриста зможе зрушити цю справу з місця та зупинити знищення українських чорноземів. Слід відпрацювати алгоритм дій, який потім розповсюдити на всю країну.

Б). Від цих крадіжок потерпають, більше всього, селяни. Ми бачимо з їхнього боку великий острах перед бандитами, які крадуть родючий шар ґрунту. Та мовчазний протест проти цього (барикади на деяких дорогах, залишені невідомо ким, підкопи під ґрунтовками, тощо). Є впевненість, що якби хоча б одна справа закінчилася покаранням крадіїв чорнозему, селяни пішли б на контакт, та скористалися б послугами юридичної допомоги, щоб захистити свої поля. Слід розробити та втілити проект «студій» з захисту полів для аграріїв.

Цей перелік проблем не є вичерпним, але ми розуміємо, що неможливо просити допомоги по всіх напрямках одночасно. В ХОГО «Зелений фронт» є свої юристи, але вони на цей час зробили і роблять все, що можуть. На жаль нам приходиться одночасно вести більше десятка судових змагань з різних питань. Також велика кількість проблем юридичного характеру виникає зараз у людей, що звертаються до нашої організації за допомогою, наших симпатиків та послідовників. Ми будемо раді будь-якій формі допомоги: семінару, індивідуальній зустрічі з фахівцями, інтернет-конференції, судовому представництву по природоохоронних справах, наданню зразків поданих з успіхом документів (позовних заяв, скарг, клопотань, тощо) по аналогічних випадках. Також будемо вдячні за допомогу в юридичному аналізі деяких документів, накопичених організацією.



З повагою, за дорученням Координаційної Ради ХОГО «Зелений фронт»



Заступник голови КР ХОГО «Зелений фронт» Олег Перегон
Прикріплення:
Категорія: | Переглядів: 1338 | Додав: | Теги: | Рейтинг: / |
Всього коментарів: 0

Хостинг від uCoz