VER_HF
Всеукраїнський екологічний рух * Всеукраїнський екологічний рух * Всеукраїнський екологічний рух
Меню сайту


Форма входу



Сайти ХФ

Часопис Промінь Просвіти

 ПРОСВІТА - КРИВИЙ РІГ



Пошук


Календар
«  Червень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930


Архів записів


Організації ХФ


Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


· RSS20.04.2024, 00:59
Головна » 2013 » Червень » 6 » 5-7 червня у місті Запоріжжя проходить семінар "Муніципальний енергетичний план Запоріжжя"
5-7 червня у місті Запоріжжя проходить семінар "Муніципальний енергетичний план Запоріжжя"
15:50

Семінар, що відбувається,  присвячений створенню довгострокової стратегії розвитку, муніципального енергетичного плану (МЕП) і плану сталого енергетичного розвитку, що відповідають вимогам та завданням загальноєвропейського Плану 20-20-20, підписанню Угоди мерів; створенню позитивного інвестиційного клімату, підготовці інвестиційних планів і програм відповідно до вимог міжнародних фінансових організацій; створенню стійкого співробітництва  бізнесу і влади для реалізації проектів і програм енергоефективної модернізації будівель та систем енергопостачання міста.

 

Як вказують організатори семінару,  для Запоріжжя європейський досвід представляє дорожню карту для переходу на енергоефективний шлях сталого розвитку. Такий розвиток сьогодні є  основним елементом політики для всіх розвинених країн.

 

Глави більше 350 європейських міст в 2009 році підписали Угоду мерів - пакт добровільної ініціативи найбільш прогресивних органів місцевої влади, які зобов'язуються знизити енергоспоживання на своїй території більш ніж на 20%, замістити на 20% викопне паливо відновлювальними джерелами енергії і, відповідно, скоротити викиди парникових газів в атмосферу не менш ніж на 20% до 2020 року.

 

Свої підписи під документом вже поставили мери Лондона, Парижа, Мадрида, великих міст Швейцарії, Норвегії, а також Грузії, України та Туреччини. Для підтримки зусиль міст-лідерів енергоефективності в Європі були створені експертні групи за участю таких основних міжнародних фінансових організацій, як Європейський інвестиційний банк, ЄБРР і Світовий банк.

 

Починаючи з 80-х років минулого сторіччя, потужним знаряддям довгостроковій модернізації міст Європи, насамперед будинків і систем теплопостачання, стали Діверсіфікація паливно-енергетичних балансів і енергетичний менеджмент. Нові сучасні електростанції і котельні, які використовують біопаливо, вугілля, торф, міське сміття, міські дерев'яні відходи, значно диверсифікували топливно-енергетичні баланси систем муніципального енергопостачання міст Європи, знизили енергетичну залежність від вуглеводневих джерел.

 

Але основним інструментом енергетичної незалежності Європи стало прийняття нової Директиви з енергетичної ефективності будівель - EPBD. Цей документ за силою своєї дії не має собі рівних - до 2020 року питоме споживання теплової енергії всіх існуючих будівель країн ЄС не повинно перевищувати стандарту ПАССІВХАУС - 30-15 кВт. \ Год на м.кв на рік. Масова термомодернізація старих будівель зі зниженням потреби в теплі в середньому в 3-6 разів від існуючих рівнів споживання принципово змінює обличчя централізованих систем теплопостачання міст і столиць Європи.

Прикріплення:
Категорія: | Переглядів: 1123 | Додав: mech | Теги: сталий розвиток, енергоспоживання, енергоефективність, Запоріжжя | Рейтинг: / |
Всього коментарів: 0

Хостинг від uCoz